باتوجه به گسترش روز افزون استفاده از داکت اسپلیت در پروژه های ساختمانی، بدلیل صرفه اقتصادی و کیفیت بالای این سیستم، روزنه تعداد افراد مصرف کننده این سیستم در حال گسترش است. همچنین با توجه به اینکه سیستم سرمایشی گرمایشی داکت اسپلیت یک سیستم کاملا مهندسی ساز می باشد و بسیاری از کارفرمایان و سازندگان پروژه های ساختمانی را بدون تجهیزات به خریداران به فروش می رسانند. با بهره گیری از نکات آورده شده در این مقاله بهترین دستگاه داکت اسپلیت را میتوانید خریداری کنید :
در این مقاله می خوانید:
- داکت اسپلیت ایرانی یا وارداتی؟!
- جدول مقایسه سیستم داکت اسپلیت تیپ آسیایی و تیپ آمریکایی
- نکات انتخاب یک داکت اسپلیت باکیفیت ( کمپرسور، نوع کندانسینگ یونیت (بالازن+بغل زن)، بدنه دستگاه، موتورفن هواساز،عایق بندی داخل هواساز، فیلتر درایر، کویل آبگرم، برد الکترونیکی، داکت اسپلیت اینورتر یا معمولی؟! )
داکت اسپلیت ایرانی یا وارداتی؟!
در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ بدلیل وجود تحریم های گسترده ، دولت جمهموری اسلامی برای جلوگیری از خروج ارز از کشور ، ورود ۱۴۰۰ قلم کالا به داخل کشور را ممنوع اعلام کرد، که سیستم داکت اسپلیت جز این اقلام می باشد :
که این مهم باعث شروع پیشرفت داکت اسپلیت های ایرانی شد. اما بدلیل نوظهور بودن سیستم های ایرانی، باعث نگرانی خریداران این سیستم شد. که نتیجتا باعث گرایش خریداران به سمت سیستم های وارداتی گردید. اما با گذشت بیش از ۳ سال از ممنوعیت واردات، به دو صورت دستگاه های وارداتی در حال حاضر در بازار وجود دارد :
۱- دستگاه هایی که بصورت قاچاق وارد کشور میشود .( که باتوجه به ابعاد بزرگ دستگاه داکت اسپلیت امکان پذیر نیست.)
۲-دستگاه هایی که در داخل کشور تولید میشود و با اسم و لوگو برند های وارداتی بفروش می رسند.
که در هر دو حالت هیچگونه ضمانت و خدماتی خریداران این سیستم نخواهند داشت که باعث بروز مشکلات فراوانی برای مصرف کننده میشود. درنتیجه باتوجه به موارد گفته شده، خرید دستگاه وارداتی غیرمعقول بوده و به هیچ وجه توصیه نمی شود.
اما چگونه یک دستگاه داکت اسپلیت ایرانی خوب انتخاب کنیم؟
از زمان وارد شدن دستگاه داکت اسپلیت در داخل کشور که حدود ۱۵ سال از تاریخ آن میگذرد. دستگاه های موجود در بازار به ۲ دسته زیر تقسیم میشوند:
۱- دستگاه داکت اسپلیت تیپ آمریکایی
۲- دستگاه داکت اسپلیت تیپ آسیایی
که دستگاه های داکت اسپلیت ایرانی موجود در بازار نیز به همین ۲ دسته تقسیم میشوند که تفاوت این ۲ سیستم به شرح زیر می باشد:
دستگاه داکت اسپلیت تیپ آسیایی | دستگاه داکت اسپلیت تیپ آمریکایی | |
کندانسینگ یونیت | بغل زن | بالازن + بغل زن |
فشار استاتیکی | فشار استاتیکی متوسط و پایین | فشار استاتیکی بالا و متوسط |
کمپرسور | روتاری | اسکرال |
راندمان | پایین | بالا |
بلوئر | پلاستیکی | فلزی |
کویل آبگرم فابریک | ندارد (که باتوجه به به بلوئر پلاستیکی در جلو هواساز نصب میشود.) | دارد (که باتوجه به به بلوئر فلزی در پشت هواساز نصب میشود.) |
موتورفن (کلاس حرارتی موتورفن) | E ( تا جداکثر ۵۰ درجه سانتی گراد) | H+ (تا حداکثر دمای ۱۰۰ درجه سانتی گراد) |
نکات بسیار مهم برای انتخاب یک داکت اسپلیت ایرانی خوب و با کیفیت :
در این بخش میخوانید :
- کمپرسور
- کندانسینگ یونیت بالازن + بغل زن
- بدنه دستگاه
- موتورفن هواساز
- عایق بندی داخل هواساز
- فیلتر درایر
- کویل آبگرم
- برد الکترونیکی
- داکت اسپلیت اینورتر یا معمولی
۱-کمپرسور :
بهترین کمپرسور برای برای یک داکت اسپلیت ، کمپرسور اسکرال کوپلند می باشد. که بهترین برند و با طول عمر بالا و مصرف انرژی پایین “کمپرسور اسکرال کوپلند ” می باشد.
۲- کندانسینگ یونیت بالازن + بغل زن :
در هردو مورد کارکرد و راندمان مناسبی دارند اما کندانسینگ یونیت بالازن بدلیل تبادل حرارتی بهتر کویل کندانسور باعث افزایش راندمان و کاهش مصرف انرژی میشود.
اگر یونیت خارجی در تراس در نظر گرفته شده باشد، حتما باید بصورت بغل زن انتخاب شود.
۳- بدنه دستگاه :
ورق فلزی مناسب برای ساخت دستگاه، ورق گالوانیزه ی باشد که باید ضخامت حداقلی ۱٫۵ میل داشته باشد. دلیل توجه به این نکته، علاوه بر طول عمر بیشتر و عدم آسیب دیدن هنگام جابحایی، باعث از بین رفتن لرزش دستگاه و در نتیجه صدای کمتر دستگاه میشود.
همچنین پاشش رنگ الترواستاتیک کوره ای باعث حفاظت کامل بدنه دستگاه از هرگونه رطوبت و تابش خورشد میشود.
۴-موتور فن هواساز :
یکی از مهمترین قطعات دستگاه داکت اسپلیت موتور فن هواساز می باشد که هوای خروجی از دریچه ها و صدای دستگاه کاملا به موتور فن بستگی دارد.
موتور فن هواساز باید فشار خروجی حداقلی را تامین کند که این مورد کاملا به نوع کانال کشی و جنس کانال استفاده شده و مسیر کانال و …. بستگی دارد.
کانال گالوانیزه و کانال پلی اورتان با متراژ حداکثری ۱۰ متر | فشار استاتیکی متوسط نیاز دارد. |
کانال گالوانیزه و کانال پلی اورتان با متراژ حداکثری ۱۰ متر | فشار استاتیکی بالا نیاز دارد. |
کانال فلکسیبل با متراژ حداکثری ۸ متر | فشار استاتیکی متوسط نیاز دارد. |
کانال فلکسیبل با متراژ حداکثری ۸ متر | فشار استاتیکی بالا نیاز دارد. |
باتوجه به جدول بالا بهترین کانال را با توجه به معماری خود انتخاب کنید.
درصورت استفاده از بلونر فلزی که طبیعتا منجر به استفاده از کویل آبگرم در پشت هواساز می شود. باید موتورفن با کلاس حرارتی H+ (درچه سانتی گراد ۱۰۰+) داشته باشد در غیر اینصورت باعث کاهش طول عمر موتور فن شده و گاها سوختن موتور فن را بدنبال دارد.
و در آخر بلوئر موتور فن باید بالانس دینامیکی با ۰٫۰۰۱ گرم در ثانیه داشته باشد. که باعث کاهش صدای دستگاه و از بین بردن جریان نامنظم هوا میشود.
موتورفن ها به دو دسته دینامی و دیسکی تقسیم میشود که هواساز های فشار متوسط از نوع دینامی استفاده می کنند . هواساز های فشار بالا از نوع دیسکی استفاده می کنند که بهترین موتور فن، موتور فن دسکی فیش باخ می باشد که تمام موارد ذکر شده را دارا می باشد. همچنین طول عمر بسیار بالایی دارد و دارای IP67 می باشد که به هیچ وجه باعث ماهش دور موتور و سوختگی بوسیله رطوبت و آب نمیشود.
۵-عایق بندی هواساز :
صای یونیت داخلی ، همیشه باعث آزار ساکنین داخل واحد ساختمانی میشود. که برای کاهش و گاها از بین بردن صدا، باید داخل هواساز کاملا عایق بندی شده باشد که صدای موتور فن در داخل هواساز از بین برود.
۶- فیلتر درایر :
باتوجه به وجود گازهای مبرد درجه ۲ و ۳ در کشور عزیزمان ایران و نبود گازهای درجه ۱ و همچنین اینکه استفاده از گازهای درجه ۲ و ۳ باعث کاهش راندمان، افزایش مصرف انرژی، کاهش طول عمر دستگاه میشود. که استفاده از فیلتر درایر در مسیر گاز مبرد، باعث خالص سازی گاز مبرد میشود و مشکلات ذکر شده را از بین میبرد.
۷- کویل آبگرم :
باتوجه به استفاده از کویل آبگرم در داکت اسپلیت های مصرفی در ایران، توجه به نکات زیر در خصوص کویل آبگرم دارای اهمیت می باشد:
۱- بهترین محل قرارگیری کویل آبگرم در داخل هواساز (یونیت داخلی) و بصورت فابریک می باشد.
۲-درصورت قرارگیری کویل آبگرم در پشت هواساز، باید حتما بلوئر فلزی و کلاس حرارتی H+باشد.
۳-درصورت قرارگیری کویل آبگرم در جلو دستگاه ، بدلیل افت فشاراستاتیکی ایجاد شده، طول کانال کشی نباید بیشتر از ۳ متر باشد.
۸- برد الکترونیکی لازم است؟!
سوالی که بسیاری از خریداران این سیستم دارند اینکه چرا دستگاه های وارداتی دارای برد الکترونیکی هستند اما سیستم های ایرانی برد الکترونیکی ندارند؟!
در واقع برد الکترونیکی رابطی بین قطعات برقی سیستم می باشد و تمام قطعات برقی مانند :خازن، کنتاکتور، کنترل فاز و …… روی برد باهم در ارتباط هستند. که اینبرد الکترونیکی در سیستم های ایرانی معمولا وجود ندارد.
برد الکترونیکی تاثیری روی عملکرد و راندمان دستگاه ندارد و صرفا کار نصب و راه اندازی را برای نصاب دستگاه بسیار راحتتر میکند.
مطمئنا با گذشت زمان و پیشرفت روز افزون سیستم های داکت اسپلیت ایرانی مجهز به برد های الکترونیکی خواهند شد.
۹-داکت اسپلیت اینورتر یا معمولی؟!
سیستم های داکت اسپلیت اینورتر در واقع با کاهش دور کمپرسور باتوجه به دماهای مختلف در شبانه روز ظرفیت های مختلف مختلفی خواهند داشت.
اما سیستم های اینورتر در واقع در سه ماه گرم سال بدلیل قرارگرفتن دمای هوا بین ۳۵ تا ۴۰ درجه سانتی گراد (که دمای حداکثری برای این سیستم محصوب میشود.) باید در این سه ماه از حداکثر ظرفیت خود استفاده کنند. که عملا کاربرد تغییر دور (تغییر ظرفیت) کارایی خاصی نخواهند داشت.
به همین دلیل اکثر برند های دارای سیستم اینورتر از ظرفیت های بالاتری برای متراژ مشخص استفاده می کنند. ( برای مثال در متراژ ۱۲۰ متر نیاز به دستگاه با ظرفیت ۳ تن تبرید یا ۳۶ هزار نیاز می باشد. اما درصورت استفاده از سیستم های اینورتر معمولا از ظرفیت های بالاتر، ۳٫۵ تن و یا گاها ۴ تن استفاده میشود.)
توجه:
سیستم داکت اسپلیت اینورتر علاوه بر استفاده از کمپرسور روتاری از کیت تغییر دور برای سیستم خود استفاده میکنند. که بطور کامل غیر مهندسی می باشد. که هم کمپرسور هم کیت تغییر دور در معرض آسیب و حتی سوختگی قرار می گیرند. که نه تنها باعث کاهش مصرف انرژی نمی شود بلکه افزایش هزینه و تعویض قطعات را بدنبال خواهد داشت.
مجموعه زراس تهویه ایرانیان با داشتن تیم متخصص و تیم تحقیقاتی خود. علاوه بر تولید سیستم داکت اسپلیت ایرانی با کیفیت تمام نکات ذکر شده را در سیستم داکت اسپلیت لوکس ایر ( LUX AIR) رعایت کرده. و یک سیستم کاملا کم مصرف با راندمان بالا و بدون صدا طراحی و تولید کرده است. تیم تحقیقاتی زراس تهویه ایرانیان روزانه در حال بررسی و بهبود سیستم و ارائه سیستم های نوظهور می باشد. که با پیشرفت مداوم صنعت تهویه مطبوع کشور عزیزمان ایران میشود.
7 دیدگاه. ترک جدید
[…] مطالعه مقاله […]
برد الکترونیکی تا چه حد در راندمان دستگاه تاثیر گذار خواهد بود؟
برد الکترونیکی در راندمان تاثیر گزار نخواهد بود، اما در کنترل بهتر دستگاه موثر می باشد.
دقیقا درسته ما یه دستگاه ال جی خریدیم پارسال پدرمون در اومد چندتا تعمیرکار اومدن دیدن ولی چه فایده آخرسر عوض کردیم از برند لوکس ایر خریدیم ..دستگاه ال جی که دوماه کار کرده بود رو میگفتن کمپرسورش انگار ۶ ساله داره کار میکنه …والا آدم برند ایرانی بخره حداقل میتونه لوازمشو پیدا کنه یا حداقل یکی هست اگه دستگاه مشکل پیدا کرد بری یقه شو بگیری….
امیدوارم از دستگاه ما کمال رضایت رو داشته باشید.
دقیقا همینطوره، ولی اگر قبل از خرید حتما به نکات ذکر شده دقت بشه، بهترین خرید رو خواهید داشت
البته که این باعث افتخاره برای ما که رضایت شمارو تونستیم بدست بیاریم جناب زمانی عزیز
اکثر دستگاه های خارجی که ایرانن کندانسورش بانه ای هست و دراصل برای اسپلیته(کولرگازی) بعد میارن هواساز خودشون میسازن باهاش سِت میکنن با قیمت زیاد میندازن به مردم …من خودم کارم اسپلیته دیدم که میگم
ممنونم از نظر شما
بله کاملا درست میفرمائید، تو موارد بسیار زیادی این مورد مشاهده شده – باتوجه به پیشرفت دستگاه های ایرانی تو این مدت، امیدواریم که مردم شریف ایران از دستگاه های تولید داخل استفاده کنند.