باتوجه به خطر هشدار مصرف گاز و افت فشار گاز از طرف پالایشگاه ها، احتمال قطعی گاز در بسیاری از مناطق کشور عزیزمان ایران مشاهده شده است. و همچنین احتمال اینکه با افزایش مصرف بیشتر، این قطعی ها در شهرهای بزرگتر همانند تهران، اصفهان، سمنان و… دیده شود نیز وجود دارد. به همین دلیل جایگزین کردن وسایل گرمایشی گازی به تجهیزات گرمایشی برقی در بسیاری از هموطنان احساس شده است.
باتوجه به اینکه در بسیاری از منازل و ساختمان های اداری از سیستم گرمایشی داکت اسپلیت استفاده میشود و تا قبل از اینکه قطعی گاز در کشورمان ایران مشاهده شود. گرمایش داکت اسپلیت بصورت کوئل آبگرم انجام می گرفت . اما در این مقاله داکت اسپلیت با گرمایش برقی در دو نوع بصورت هیت پمپ و داکت اسپلیت با کوئل المنتی بررسی شده است.
۱- داکت اسپلیت با گرمایش برقی هیت پمپ
در این سیستم برای گرمایش هم از کمپرسور استفاده میشود. با این تفاوت که چرخه تبرید بصورت معکوس شده و جای liquid و suction عوض میشود. و کوئل dx تبدیل به کوئل گرمایشی شده و کوئل کندانسور تبدیل به کوئل سرمایشی میشود.
مزایا :
۱- از بزرگترین مزایای داکت اسپلیت با گرمایش برقی هیت پمپ می توان به عدم نیاز به تجهیزات اضافی از جمله کوئل آبگرم نام برد. که تنها با تنظیمات توسط ترموستات می توان گرمایش دستگاه را بهره برداری کرد.
معایب :
۱- مصرف برق بالا : به همان اندازه که برای سرمایش برق مصرف میشود ، برای گرمایش هم مصرف میشود. ( بدلیل عملکرد مشابه و درگیر بودن کمپرسور در چرخه )
۲- کاهش طول عمر کمپرسور : باتوجه به اینکه کمپرسور در تمام روزهای سال در حال کار می باشد. طول عمر کمتری نسبت به داکت اسپلیت های دیگر دارد.
۳- عدم عملکرد گرمایش درصورتی که دمای محیط بیرون کمتر از ۵ درجه سانتی گراد باشد : اگر دمای هوا به کمتر از ۵ درجه سانتی گراد برسد. کندانسور که تبدیل به کوئل سرمایشی شده، یخ می زند. و دستگاه رو برای یخ زدایی خاموش میکند. (یخ زدایی معمولا ۳۰ دقیقه طول می کشد.) زیرا گاز در کوئل کندانسور در حالت هیت پمپ دمای ۵ درجه سانتی گراد دارد. درصورتی که دمای محیط بیرون از ۵ درجه سانتی گراد کمتر باشد، شروع به یخ زدن می کند. بنابراین داکت اسپلیت با گرمایش برقی هیت پمپ در دمای کمتر از ۵ درجه سانتی گراد جوابگو نخواهد بود.
۲- داکت اسپلیت با گرمایش برقی کوئل المنتی
در این مدل از داکت اسپلیت بجای استفاده از کوئل آبگرم از کوئل المنتی استفاده میشود. در عمل گرمایش یونیت خارجی از مدار خارج میشود. و فقط هواساز و کوئل المنتی که داخل هواساز تعبیه شده کار می کند.
مزایا : | معایب: |
۱- گرمایش سریع | درصورت نوسان برق بسیار شدید، احتمال سوختن المنت های وجود دارد. |
۲-مصرف برق پایین تر نسبت به هیت پمپ | |
۳- کنترل دمایی بالاتر |
نتیجه گیری :
هر دو سیستم بررسی شده دارای معایب و مزایایی می باشد . اما سیستم هیت پمپ دارای استحلاک بالایی بوده و هزینه های زیادی بهمراه خواهد داشت. ولی با همه این تفاسیر در مناطق گرمسیر همانند جنوب کشور، این سیستم توصیه میشود.
همچنین در سایر مناطق با درنظر گرفتن احتمال قطعی گاز، پیشنهاد میشود. داکت اسپلیت هایی استفاده شود که هم دارای کوئل آبگرم باشد و هم دارای کوئل المنتی باشد ، که درصورت قطع گاز بتوانند سیستم جایگزین داشته باشند.
- شرکت زارس تهویه ایرانیان، تولید کننده داکت اسپلیت های لوکس ایر ( LUX AIR ) به عنوان اولین شرکت ارائه دهنده داکت اسپلیت با کوئل المنتی ، همواره در تلاش برای خدمت رسانی و ارائه راه حل های جدید در جهت رفاه حال مردم کسور عزیزمان ایران پیش قدم می باشد.
- درصورت نیاز به مشاوره در خصوص داکت اسپلیت در جهت خرید سیستم یا موارد دیگر با شماره تماس شرکت 02156148836 بخش کارشناس فروش تماس حاصل فرمائید.